Eurodiet

Τρόπος εφαρμογής της μεθόδου eurodiet με ιατρική παρακολούθηση.

eurologo1Στο ιατρείο εφαρμόζουμε τη μέθοδο eurodiet, μία μέθοδο για τη συνολική διαχείριση του υπερβάλλοντος βάρους και της παχυσαρκίας.

Οι τέσσερις προσαρμοσμένες φάσεις της eurodiet παρέχουν τη βέλτιστη πρόσληψη πρωτεΐνης, με χαμηλή πρόσληψη σε υδατάνθρακες, και ειδικότερα:

 • μια πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες κετογονική διατροφή( very-low-carbohydrate ketogenic VLCK ) κατά τη διάρκεια των φάσεων 1 και 2
 • χαμηλών θερμίδων και χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου διατροφή κατά τη διάρκεια των φάσεων 3 & 4.

Αυτές οι φάσεις είναι εύκολες στην εφαρμογή τους. Μαζί θα συζητήσουμε πώς να επιλέξετε τα γεύματά σας για να επιτύχετε μια αποτελεσματική και εύκολη στην τήρησή της δίαιτα.

Η φάση από την οποία θα ξεκινήσετε θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση της υγείας σας, το επιθυμητό βάρος που θέλετε να φτάσετε, τη σύνθεση του σώματός σας, τις διατροφικές σας συνήθειες και φυσικά, το κίνητρό σας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματός σας, θα είμαι διαθέσιμη και

 • θα σας βοηθώ να αποφεύγετε τις διατροφικές παγίδες,
 • θα παρακολουθώ την ικανοποιητική εξέλιξη της απώλειας βάρους σας (διατήρηση της μυϊκής μάζας),
 • θα αναλύω τους ψυχολογικούς παράγοντες που εμπλέκονται στη διαδικασία της απώλειας του βάρους, ώστε να μπορέσετε να διατηρήσετε τις νεοαποκτηθείσες καλές διατροφικές συνήθειες (και το χαμηλότερο βάρος!) σε βάθος χρόνου.

Ανάλογα με την αρχική φάση που επιλέγεται, το τυπικό μενού σας θα περιλαμβάνει έναν αριθμό από προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες (επιλογή από ένα πλήθος περισσότερων από 80 προϊόντων), καθώς επίσης και άλλα συνηθισμένα φαγητά, που θα σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε ξανά.

DSC_4226

Eurodiet: μέθοδος διαχείρισης βάρους.

Η μείωση της ποσότητας της τροφής με στόχο την απώλεια βάρους, ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα υγείας στον οργανισμό.

Ορισμένες δίαιτες μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές ελλείψεις σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ή βιταμίνες, δημιουργώντας έτσι κούραση, υποτασικά επεισόδια, μυϊκή αδυναμία, απώλεια μετάλλων και ιχνοστοιχείων.  Κάποιες μπορεί να έχουν ακόμη και επιβλαβή αποτελέσματα στη νεφρική λειτουργία και να προκαλέσουν περισσότερο ή λιγότερο σοβαρές διαταραχές της υγείας. Αυτός είναι ο λόγος που  η παρακολούθηση από έναν επαγγελματία υγείας είναι πολύ σημαντική. Η Eurodiet συνιστά όλα τα προγράμματα που αποσκοπούν στην απώλεια βάρους να παρακολουθούνται από επαγγελματίες υγείας.

Η μέθοδος Eurodiet εξασφαλίζει την επαρκή διατροφική πρόσληψη και τον πλήρη εφοδιασμό του οργανισμού, χωρίς ελλείψεις ή/και υπέρβαση σε μακροθρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία ή απαραίτητα λιπαρά οξέα.

Η μέθοδος Eurodiet από την πρώτη ημέρα εφαρμογής της, περιλαμβάνει κατανάλωση “συνηθισμένων” τροφίμων, όπως τα λαχανικά. Τα τρόφιμα από άλλες ομάδες τροφών επανεισάγονται σταδιακά ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε έλλειψη ή υπερβολή. Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές και η εξατομικευμένη παρακολούθηση του ασθενούς εξασφαλίζει ότι η απώλεια βάρους με τη μέθοδο Eurodiet δεν θα διαταράξει την υγεία αυτών που την ακολουθούν.

Οι επαγγελματίες υγείας είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για να χρησιμοποιούν τη μέθοδο Eurodiet και γνωρίζουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα της πρωτεΐνης που πρέπει να προσληφθεί, ανάλογα με το βάρος, το μεταβολισμό του κάθε ασθενούς και τη γενική κατάστασή του.

Η μέθοδος Eurodiet αποβλέπει στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και την απώλεια λιπώδους μάζας. Με τη μέθοδο Eurodiet δίνεται η δυνατότητα για μια πλήρη κλινική, βιολογική, συμπεριφορική και ψυχολογική διαχείριση του κάθε ασθενή.

 

6 λόγοι για να επιλέξετε eurodiet

 • Προοδευτική τροποποίηση
 • Προστασία μυικής μάζας
 • Μια εύκολη στην εφαρμογή δίαιτα
 • Ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα
 • Ιατρική παρακολούθηση
 • Εγγυημένη ευεξία

 

Όλγα Κωνσταντινίδη
Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος
Καραγιάννη 6 Α, Νέα Μάκρη
www.endocrinol.gr
2294095830, 6948586074